Posens historie: Louis Vuitton Speedy

Piger iført Louis Vuitton Speedy taske i Monogram canvas Bandoulière

Louis Vuitton Speedy

"Bøjelig og bygget som Louis Vuitton Keepall, Louis Vuitton Speedy var i lang tid et rent rejsetilbehør designet til personlige ejendele, som den rejsende ønskede at have ved hånden i deres umiddelbare nærhed. Den er også udstyret med en hængelås, ligesom alle rejseartikler. Derefter blev den fra et tilbehørsprodukt til en håndtaske i sig selv, der beholdt sine Toron-håndtag i naturligt okselæder og sine nittede bånd for soliditet."

-Citat af Xavier Dixsaut, direktør for innovation hos Louis Vuitton.

One af tidenes største it-bags den allerførste håndtaske af Louis Vuitton kaldes Louis Vuitton Speedy. Thans Louis Vuitton taske stammer fra begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Det blev designet i 1930 som en mindre fortolkning af det enormt populære Keepall taske. Takket være den æra rejserevolution blev det omtalt som ”ekspressen”. Den originale størrelse på LV Speedy tasken er 30 cm bred, hvilket gør den håndterbar og alligevel rummelig. 

Audrey Hepburn med Louis Vuitton Speedy 25

Billeder af Audrey Hepburn med hende Speedy 25 - via Pinterest

Hvordan blev posen til?

I 1959, blev Audrey Hepburn bad Vuitton om at blive populær Louis Vuitton Keepall rejsetaske i en miniaturiseret dags taske, som hun kunne bære regelmæssigt. Og på Audrey's anmodning Louis Vuitton introducerede en mindre version af Louis Vuitton Speedy: 25 cm bred, hvilket stadig er en meget populær størrelse i dag. Det Speedy var ikke den ikoniske taske, den er total indtil den Speedy 25 af Audrey Hepburn blev introduceret. Det blev derefter omdannet til et almindeligt produktionsstykke, der siden er blevet en signaturstil for mærket. Mens Keepall var beregnet til den globetrottende elite, the Speedy blev designet til daglig brug. I dag, Speedy fås også i 35 og 40 cm. Navnene på de numeriske størrelser henviser til bredden på posens frontpanel i centimeter.

Størrelse sammenligning af Louis Vuitton Speedy i forskellige størrelser 25, 30, 35, 40

Forestil dig forskellen mellem Speedy størrelser - PurseBlog via Pinterest

Fortsættelsen af Speedy

I 2011 den Speedy Bandouliere Blev introduceret. Bandouliere betyder "med en rem" på fransk. Det Speedy fik en lille makeover til at introducere en lang skulderrem, så tasken kunne bæres på skulderen og på tværs af kroppen. Det Louis Vuitton Speedy Bandouliere har en tovejs lynlås, så det er lettere at åbne posen. Den nemmeste måde at se forskellen på Speedy og en Speedy Bandouliere er den ekstra stribe af læderrejse, der løber op på siderne af tasken.

Forskellen på Louis Vuitton Speedy , Louis Vuitton Speedy skulderstrop

Billeder for at vise forskellen mellem Speedy , Speedy Bandouliere - via Pinterest

I 2015, blev Louis Vuitton besluttede at redesigne Speedy Monogram, Speedy Damier Ebene og Speedy Damier Azur, så det kan holde op til moderne brug. Blandt andet blev der indført en indvendig lynlåslomme og forskellige sømme på håndtagsfoden.

Posens materiale

Den klassiske version af tasken består stort set af robust lærred med vachetta læderhåndtag og rør. Vachetta læder er ubehandlet og ubeskyttet premium kuskind læder, der gennem årene og på grund af brug mørkere til et mørkt brunt læder. Denne proces kaldes patina og er en god indikator for en original Louis Vuitton vare. Lærredet er vandtæt, forbliver ridsefri og rives ikke, det perfekte materiale til en 'heavy duty' taske. Monogrammet Speedy har stadig sit originale design: det består af et stykke klassisk lærred rundt om kroppen. EN Speedy købte nye i butikken leveres med en lås og nøgle, da Keepall kom også med en lås og nøgle.

Louis Vuitton Speedy med lås, tæt på posen og lås

billeder af Louis Vuitton Speedy, closeup af Vachetta læder og låsen - via Pinterest

Skulle du have yderligere spørgsmål om Louis Vuitton Speedy eller har kommentarer eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte os via e-mail (info@etoileluxuryvintage.com) eller via Instagram. Vi hjælper gerne!

På udkig efter din egen brugte Louis Vuitton Speedy? Tjek vores tilgængelige samling via dette link.

With love,
Millie & Dieuwertje

kilder:
Håndtasks Spa - Hvad er Vachetta læder
Yoogis skab - Speedy taske guide

Tilbage til bloggen